Netflix dhe Kina masa ndaj VPN Perdorimit?

Post Icon

Një çift i artikujve të lajmeve kanë kapur syrin tonë gjatë muajit të kaluar, both involving VPN’s. The first is news that Netflix i është kërkuar të ndalojë përdorimin VPN of their service by individuals using to get around regional content locking. The second is an rritet në kufizime që ndikojnë përdoruesve VPN brenda Kinë. In both cases, it appears that personal VPN’s are taking some lumps. While this is to be expected with any growing technology, it’s a bit depressing to see the VPN technology getting a bad wrap. For users, this is another example of the ever changing landscape on the internet. It seems each month, dhe çdo vit, Përdoruesit janë të shikuar dal teknologji up (dhe merrni copëtuar poshtë) in a variety of different ways.

First up are the claims that Netflix is under pressure to reduce VPN access to its streaming media service. For expatriates abroad, dhe një e madhe shumë përdorues të Netflix…this could be catastrophic. TorrentFreak picked up this story in the Fall of 2014, dhe një bandë e organeve të lajmeve vrapoi me të përfshirë Forbes. In the months following the news, Netflix ka lëshuar një deklaratë duke thënë se thashethemet nuk ishin të vërteta, dhe ata nuk kishin plane për të ndaluar përdoruesit VPN from accessing the service. But if you read their statements carefully, ju mund të shihni se Netflix ka ndërmarrë veprime kundër VPN-së, per its policy and contracts with the content owners. Megjithatë, ata nuk kanë ndërmarrë ndonjë “përpjekje të veçanta” to outright ban VPN’s. So glass half-full we suppose. But what is a user to do? Sit around and hope their service isn’t the one who gets chopped?

29-percent-of-VPN-users-accessing-Netflix

Well për starters, ju mund të merrni një vështrim në disa të dhënave për të parë se Netflix nuk do të ndalojë çdo kohë të plotë VPN-së së shpejti. They can’t, they have too many users who fall into the category. According to internet data analytics firm, GlobalWebIndex, Netflix ka diçka si 30 Milion përdoruesit jashtë shtetit, virtually all of them using a VPN of some sort to connect. By their estimates, 20 Milion e 30 Milion janë brenda Kinë dhe padyshim jashtë kufijve rajonale të kontratave Netflix me pronarët e mediave (si Foxtel, për shembull). While this is welcome news, dhe një tregues se Netflix do të duhet të veprojnë me kujdes, nëse dëshiron të ruajë paguajnë bazën e saj të përdoruesit, it is not a silver bullet. Speaking of China

VPN Cat and Mouse Games

Gjithashtu duke theksuar sfidat e reja me të cilat përballet shërbime personale VPN është një masë e fundit nga Kina për të rritur kufizimet në e tyre “Firewall i madh”. In January of this year, Mediat e lajmeve u gumëzhimë me njoftimet se Kina kishte prerë shumë shërbime VPN popullor të tilla si StrongVPN, Astrill, and Goldenfrog VyprVPN. Since just about everyone with an internet enabled device in China uses a VPN, this made pretty big news. Some small VPN services escaped unscathed, and the big services were able to restore access within a day or two. Ende, kjo duket si kohë të vështira përpara.

Great Firewall InfoGraphic Courtesy of TheCoffeeDrinker

VPN users are likely in for some cat-and-mouse games down the road. These examples with Netflix and China are confirmation of what many have thought for some time: personal VPN will soon feel the pressure too. That goes for DNS services as well too, unfortunately. Ultimately we are seeing more restrictions, and it’s coming from all over. In the case of Netflix it’s the content owner/licensor, and in the case of China it’s obviously the government. In either case we are seeing an increase in focus to personal VPN services and also an increase in restrictions aimed at reducing their effectiveness.

Ne ju rekomandojmë që të i kushtoj vëmendje të VPN tuaj të shërbimit mbështetje ofrues informacionit, and those that find themselves with second or third tier providers may find themselves on the outside looking in. Lojërat Cat-dhe-miu kanë tendencë për të marrë kohë dhe burime, firmat diçka më të vogla mund të mos ketë; which might bode well for the big guys. The drawback being the big guys can be easier to spot (mendoj IP dhe trafiku). Just look at what happened to Astrill, VyprVPN, and StrongVPN. All pay services confirmed issues in China. As of this writing, të gjithë 3 were back up and functioning. Like we said, welcome to the new cat-and-mouse. Again, no clear victories here. Just more battles

 

 

Visit Site

Lini një Përgjigju